Jídelní lístek 14.10.- 18.10.2019

 

PONDĚLÍ:

Svačina: chléb, pomazánka tuňáková, zelenina, bílá káva  /1,4,7/
Oběd: polévka hovězí s masovými knedlíčky, gnocchi v jogurtovo - sýrové omáčce s krůtím masem, čaj   /1,3,7,9/
Svačina: houska, džemové máslo, neslazený nápoj, ovoce  /1,3,7/

ÚTERÝ:

Svačina: banketka, pomazánka z avokáda, zelenina, melta, ovoce  /1,3,7/         
Oběd: polévka hrachová s chlebovými krutóny, vařené hovězí maso, brambory m. m., dušená zelenina, čaj    /1,7,9 /      
Svačina: obložená veka, Linie  /1,3,7/

STŘEDA:

Svačina: celozrnný chléb, pomazánka tvarohová se strouhanou cihlou, zelenina, čaj, ovoce  /1,7/
Oběd: polévka vločková, kuřecí játra na cibulce, rýže, okurka, čaj  /1,7,9/
Svačina: rohlík, máslo, Nesquik  /1,3,7/

ČTVRTEK:

Svačina: tmavý rohlík, pomazánka z mrkve a celeru, bílá káva, ovoce  /1,7,9/
Oběd: zeleninový vývar s rýžovými nudlemi, kapustový karbanátek, brambory, rajčátka, čaj  /1,3,7,9/
Svačina: chléb, pomazánkový krém, čaj s citrónem, kedlubna  /1,7/

PÁTEK:

Svačina: chléb, pomazánka z olomouckých tvarůžků, zelenina, mléko, ovoce  /1,7/
Oběd: bramboračka, špagety po italsku, sýr, čaj  /1,7,9/ 
Svačina: rajanka Ovocný košík s kousky jahod, Red-max  /7/
  
Každý den jsou podávány nemléčné neslazené nápoje.
 
 
 
DOBROU CHUŤ
 
 
Bonus v podobě receptu:
 
Pomazánka z avokáda
 
Suroviny:
avokádo, Lučina, jogurt, cibulka, česnek, sůl, citrón
 
Postup:

Avokádo rozřízneme, vyjmeme pecku a zbytek lžičkou vydlabeme do mísy. Přidáme Lučinu, trochu jogurtu a vyšleháme.

Směs smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, ochutíme česnekem, solí a citrónem.

V méně zdravé verzi receptu můžete dát místo jogurtu majolku a dochutit bílým pepřem.