Jídelní lístek 21.05.2018 - 25.05.2018

 

PONDĚLÍ:

Svačina: chléb, džemové máslo, čaj  /1,7/
Oběd: polévka jáhlová se zeleninou, vepřové maso v kapustě, brambory, čaj /1,7,9/
Svačina: veka, šlehaná Lučina s mrkví, mléko, jablko /1,3,7/

ÚTERÝ:

Svačina: vícezrnný dalamánek, pomazánka z pečených paprik, zelenina, bílá káva, ovoce /1,3,7/
Oběd: polévka s drožďovými knedlíčky, kuře ala bažant, rýže, čaj  /1,3,7,9/
Svačina: jahodový koktejl, rohlík /1,3,7/

STŘEDA:

Svačina: houska, pomazánka falešná humrová, zelenina, melta, ovoce /1,3,7,9/
Oběd: polévka pórková, debrecínský guláš, těstoviny, čaj  /1,7,9/
Svačina: chléb, máslo, vařené vejce, džus, ředkev /1,3,7/

ČTVRTEK:

Svačina: chléb, pomazánka čočková, jarní cibulka, bílá káva, ovoce /1,3,7/
Oběd: bramboračka, ovocné kynuté knedlíky, smetanová poleva, neslazený nápoj /1,3,7,9/
Svačina: bramborová bulka, šlehané máslo s ředkvičkami, Red-max  /1,7/

PÁTEK:

Svačina: vícezrnný rohlík, pomazánka z vařené zeleniny, pórek, mléko, ovoce  /1,3,7,9/
Oběd: polévka gulášová, rybí karbanátky, brambory, řecký jogurtový dip, čaj  /1,3,4,7,9/      
Svačina: chléb, pomazánkové máslo, strouhaná cihla, Linie /1,7/
 
Každý den jsou podávány nemléčné neslazené nápoje.
 
DOBROU CHUŤ
 
 
Bonus v podobě receptu:
 
Pomazánka z pečených paprik
 
Suroviny:
papriky, Lučina, sůl
 
Postup:
Očištěné paproky opečeme na oleji a necháme vychladnout, potom je oloupeme a rozemeleme. Vmícháme Lučinu, jemně osolíme.
Ve zdravé variantě můžeme přidat bílý jogurt, nebo - chcete-li hřešit - majolku.