Jídelní lístek 25.06.2018 - 29.06.2018

 

PONDĚLÍ:

Svačina: makovka, kakao, ovoce  /1,3,7/   
Oběd: polévka drůbeží s těstovinou, vepřové maso v mrkvi, brambory, čaj  /1,3,7,9/
Svačina: houska, šlehané máslo, Linie, kedlubna  /1,3,7/

ÚTERÝ:

Svačina: celozrnný chléb Aroma, Lučina s mozarellou, zelenina, mléko, ovoce  /1,7/
Oběd: polévka cizrnová, kuskus s kuřecím masem, zeleninou, sýr, červená řepa s celerem, čaj  /1,3,7,9/
Svačina: dalamánek, česneková pěna, čaj, mrkev  /1,7/

STŘEDA:

Svačina: veka, pomazánka budapešťská, zelenina, melta, ovoce /1,3,7/
Oběd: letní zeleninová polévka s pohankou, čočka na kyselo, chléb, čaj  /1,7,9/
Svačina: chléb, máslo, vařené vejce, džus, bílá ředkev  /1,3,7/

ČTVRTEK:

Svačina: rohlík, pomazánka z čerstvé zeleniny, bílá káva, ovoce  /1,3,7,9/
Oběd: brokolicový krém, přírodní rybí filé, nové brambory, jogurtový dresing, čaj  /1,4,7,9,10/
Svačina: vícezrnná kaiserka, šlehané pomazánkové máslo s pažitkou, Red-max  /1,3,7/

PÁTEK:

Svačina: chléb, šunková pěna /šunka nej. kvality/, zelenina, mléko, ovoce  /1,7/
Oběd: bramboračka, široké nudle s makovou posypkou, neslazený nápoj  /1,7/         
Svačina: kukuřičný chlebíček s plátkem tvrdého sýru, džus, zelenina  /1,7/
 
Každý den jsou podávány nemléčné neslazené nápoje.
 
DOBROU CHUŤ
 
 
Bonus v podobě receptu:
 
Pomazánka z pečených paprik
 
Suroviny:
papriky, Lučina, sůl
 
Postup:
Očištěné paproky opečeme na oleji a necháme vychladnout, potom je oloupeme a rozemeleme. Vmícháme Lučinu, jemně osolíme.
Ve zdravé variantě můžeme přidat bílý jogurt, nebo - chcete-li hřešit - majolku.