PONDĚLÍ:

Jídelní lístek 18.03.- 22.03.2019

 

Svačina: chléb, pomazánka z přírodnho tofu, zelenina, mléko  /1,7/
Oběd: polévka selská, přírodní rybí filé na bylinkách, zeleninový kuskus, čaj  /1,3,4,7,9/
Svačina: houska, šlehané máslo s jarní cibulkou, čaj, jablko  /1,3,7/

ÚTERÝ:

Svačina: žitný chléb, pomazánka ředkvičková, zelenina, melta, ovoce  /1,7/         
Oběd: polévka se zeleninovým svítkem, kuřecí roláda se šunkou a sýrem, rýže, čaj, rajčátko  /1,3,7,9/              
Svačina: ovocná přesnídávka s piškoty, neslazený nápoj  /1,3,7/

STŘEDA:

Svačina: rohlík, pomazánka brusinková, zelenina, bílá káva, ovoce  /1,3,7/
Oběd: polévka pórková s červenou čočkou, holandský řízek, bramborová kaše, zeleninový salát, čaj  /1,3,7,9/
Svačina: chléb, pomazánkové máslo, džus, bílá ředkev  /1,7/

ČTVRTEK:

Svačina: vícezrnná kaiserka, falešná humrová pomazánka, zelenina, melta, ovoce  /1,7/
Oběd: polévka hrachová, hovězí pečeně znojemská, spatzlle, čaj  /1,3,7,9/
Svačina: chléb, máslo, strouhaný tvrdý sýr, Linie, mrkev  /1,7/

PÁTEK:

Svačina: chléb, pomazánka čočková, zelenina, bílá káva, ovoce  /1,3,7/
Oběd: polévka zeleninová s drožďovými knedlíčky, krůtí maso v mrkvi, brambory, čaj /1,3,7,9/  
Svačina: vanilkový puding s čokoládovou polevou, rohlík, Red-max  /1,3,7/
 
Každý den jsou podávány nemléčné neslazené nápoje.
 
 
 
DOBROU CHUŤ
 
 
Bonus v podobě receptu:
 
Pomazánka z avokáda
 
Suroviny:
avokádo, Lučina, jogurt, cibulka, česnek, sůl, citrón
 
Postup:

Avokádo rozřízneme, vyjmeme pecku a zbytek lžičkou vydlabeme do mísy. Přidáme Lučinu, trochu jogurtu a vyšleháme.

Směs smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, ochutíme česnekem, solí a citrónem.

V méně zdravé verzi receptu můžete dát místo jogurtu majolku a dochutit bílým pepřem.